Welkom op de website van TC Maliskamp! Lid worden?

Bestuursbericht 22 april 2020

Woensdag 22 april 2020

Beste leden,

Er gloort langzaamaan weer licht aan de tennishorizon ! De KNLTB werkt samen met NOC*NSF en het ministerie van VWS aan een helder protocol om - binnen de richtlijnen van het RIVM - weer te komen tot een gefaseerde en gestructureerde hervatting van de tennissport. Het bestuur volgt deze stap-voor-stap benadering.
 
Jeugd t/m 18 jaar mag vanaf 28 april weer tennissen
Het kabinet heeft de coronamaatregelen vanaf 28 april wat versoepeld voor kinderen tot 12 jaar en voor jongeren van 12 t/m 18 jaar. Het bestuur beraadt zich de komende dagen in overleg met de gemeente en SimonTennis over hoe het tennis en de lessen/trainingen voor de jeugd weer op een veilige en verantwoorde manier kunnen worden opgepakt en vorm gegeven. Waarschijnlijk kunnen de lessen op 7 mei worden gestart. Nadere berichtgeving daarover aan de (ouders van) jeugdleden volgt binnenkort.

Maatregelen voor senioren blijven t/m 20 mei van kracht
De eerder getroffen maatregelen worden met drie weken verlengd waarna opnieuw wordt besloten. Voor de senioren verandert er t/m 20 mei dus nog even niets. Vanuit een oogpunt van volksgezondheid en solidariteit wordt van ieder dus nog wat meer geduld gevraagd. De KNLTB werkt intussen aan een protocol en `toolkits` om het tennis ook voor volwassenen gefaseerd weer op te starten. Een zorgvuldig traject om uiteindelijk weer uit te komen bij het verenigingstennis zoals we dat allemaal kennen. Per fase zullen op en naast de baan duidelijke regels gaan gelden ten aanzien van onder andere afstand, materiaalgebruik en hygiëne. Wij houden jullie op de hoogte.

Voorjaarscompetitie (VJC) verplaatst naar najaar
De VJC kan anders dan eerder aangegeven niet starten in het weekend van 9/10 mei en is verplaatst naar het najaar. De details daarover volgen uiterlijk half mei.

Toernooien t/m 14 juni geannuleerd
De verlenging van de maatregelen en het gefaseerd weer gaan tennissen heeft ook invloed op de toernooien. Vooralsnog heeft de KNLTB besloten alle toernooien t/m 14 juni te annuleren. Ondertussen wordt gewerkt aan een stappenplan over hoe langzaam kan worden opgestart met toernooien in de `1,5 meter samenleving`, bijv. eerst een eendags-toernooi (enkelspel).
 
Wat betekent dit concreet voor TCM ?

  • Het tennispark blijft voor leden ouder dan 18 jaar gesloten t/m 20 mei.
  • Het vrij tennissen en trainen voor jeugdleden t/m 18 jaar is - onder strikte voorwaarden - vanaf 28 april weer toegestaan (over deze voorwaarden voor de jeugd en hun ouders volgt nog nadere berichtgeving).  
  • De kleedkamers en het clubhuis blijven gesloten t/m 20 mei.
  • Zodra meer bekend is over de competities en/of toernooien (in het bijzonder ons Open Toernooi van eind juni) volgt nader bericht.  

Het bestuur van TC Maliskamp/ 22 april 2020