Welkom op de website van TC Maliskamp! Lid worden?

Padelnieuws

Maandag 25 januari 2021

Geacht lid van TC Maliskamp,

Zoals je wellicht al ter ore is gekomen, is er momenteel een werkgroep actief om de mogelijkheden te verkennen om op onze tennisclub twee padelbanen aan te leggen. Deze werkgroep zal op verschillende vlakken hier onderzoek naar verrichten.

Padel is een snelgroeiende sport en zal de komende jaren blijven groeien. In Spanje is het zelfs de populairste sport na voetbal. De verwachting is dat binnen 10 jaar zo’n 500 tennisverenigingen de keuze zullen maken voor één of twee padelbanen, waardoor steeds meer spelers in aanraking zullen komen met deze sport. Vandaar dat het in tijden van (ook bij onze vereniging) sterk teruglopende ledenaantallen een uitgelezen kans is, om meer diversiteit binnen de club te brengen en daarmee nieuwe leden aan te trekken. Bij een ledenaantal van nog geen 400 leden is dit misschien zelfs een noodzaak!

Padel heeft veel weg van tennis en squash. De sport is spectaculair, snel en dynamisch door het gebruik van de wanden. Het strategische karakter van de sport maakt het al snel verslavend omdat je onverwachte rally’s hebt. Het unieke aan padel is dat je gemakkelijk en snel leuke rally’s kunt hebben met je vrienden, ongeacht het verschil in racketervaring. Padel is laagdrempelig, je hebt het namelijk snel onder de knie!


In het eerste filmpje bekijk je de spelregels van padel in 4 minuten!

Kijk ook eens in dit filmpje hoe de pro’s padel beoefenen...


 

Jij als lid van de tennisclub hebt hier natuurlijk ook een mening over. We zullen door middel van een nog te verspreiden enquête jouw mening hierover op een later tijdstip nog inventariseren.

Het zou fijn zijn als jullie ook met mede-leden en niet-leden hier alvast over spreken, want het zou mooi zijn als we dit plan voor de club (dus jullie als leden) voor elkaar kunnen krijgen en zodoende een breder draagvlak krijgen.

Mocht je naar aanleiding van dit bericht vragen of opmerkingen hebben, dan is er meer informatie te vinden op nlpadel.nl of kun je je richten tot de leden van de padelwerkgroep via padelwerkgroep@gmail.com

Sportieve groet,
De padelwerkgroep

Erik van Erp
Marcel Griens
Jacqueline van Hooren
Mark Ondersteijn
Olaf Penders
Marc Schoonhoven